Klantenservice: 085 - 0602232 (maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00)

Gratis Patroon – Mini Mara Rose Poncho haken

Wat heb je nodig:

Ik ben begonnen met een ketting van 82 lossen en afsluiten met een halve vaste in de eerste losse. (goed opletten dat de ketting niet gedraaid zit)

(Wil je de poncho een maat kleiner of groter maken of gebruik je een andere naald/garen, je kunt het aantal met 4 steken aanpassen (78, 74, 70 of 86, 90,94) De maat hangt helemaal af van het kindje en het is dan ook aan te raden om de hoofdomtrek van het kindje te meten)

Om meteen de juiste midden/meerderpunten te krijgen heb ik de eerste toer als volgt gehaakt 21 stokjes, 3lossen, 41 stokjes, 3lossen, 20 stokjes en afsluiten met een halve vaste.

Vanaf nu ga je verder met het volgende patroon. In plaats van een dubbelstokje heb ik bij de kinderversie een gewoon stokje gedaan.

Toer 2:

5 lossen (telt als eerste dubbel-stokje plus 1 losse), keer. Haak 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, 1 losse – allemaal in dezelfde steek als de 5 lossen (Total: 3 dubbel-stokje en 3 lossen allemaal in dezelfde steek– meerdering gemaakt.) *Sla 1 steek over en haak 1 dubbel-stokje, 1 losse in de volgende steek*.
Herhaal van * tot * totdat je bij de 3-lossen-ruimte komt. Je moet nu 1 dubbel-stokje en 1 losse hebben in de laatste steek voor de 3-lossen-ruimte.
In de 3-lossen-ruimte, haak je 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, dan 3 lossen, 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, 1 losse (Totaal: 2 maal 1 dubbelstokje, 1 losse en 1 dubbelstokje, gescheiden door 3 lossen en eindig met een losse) (meerdering gemaakt)).
In de eerste steek na de 3-lossen-ruimte haak je *1 dubbel-stokje, 1 losse*. Sla 1 steek over en haak 1 dubbel-stokje, 1 losse in de volgende steek.
Herhaal van * tot * totdat je bij de laatste steek komt (de 4 lossen van de vorige rij). Bovenin de 4 lossen, haak je 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje. Totaal: 3 dubbel-stokje en 2 lossen, allemaal in dezelfde steek (meerdering gemaakt).

Toer 3:

3 lossen (telt als eerste stokje), keer, 2 stokjes in dezelfde steek. (Totaal: 3 stokjes in de eerste steek (meerdering gemaakt) 1 stokje in elke steek en 1 losse-ruimte totdat je bij de 3-lossen-ruimte komt. Je eindigt met een stokje in de laatste steek voor de 3-lossen-ruimte.
In de 3-lossen-ruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes (meerdering gemaakt) 1 stokje in de eerste steek na de 3-lossen-ruimte en in elke steek en 1-losse-ruimte totdat je bij de laatste steek komt (4 lossen van de vorige rij).
Bovenin de 4 lossen haak je 3 stokjes (meerdering gemaakt)

Herhaal toer 2 en 3.

Bij dit patroon is het handig om je werk na iedere toer te keren, de toeren met de kleurtjes heb ik steeds afgehecht en op een andere plaats een andere kleur aangehecht, zo is de kans op een scheve poncho het kleinst en je krijgt geen zichtbare naad.

 

 

Toer 2= 25 dubbelstokjes aan beide kanten

Toer 3= 53 stokjes aan beide kanten

Toer4 = 31 dubbelstokjes aan beide kanten

Toer 5 = 65 stokjes aan beide kanten

Toer 6 = 37 dubbelstokjes aan beide kanten

Toer 7 = 77 stokjes aan beide kanten

Toer 8 = 49 dubbelstokjes aan beide kanten

   

Toer 9 is de begintoer van de South Bay. Op het 2e stokje na de lossenruimte hecht je aan met een andere kleur en hier haak je 3 stokjes in dezelfde steek, 1 losse, 1 stokje overslaan en in het volgende stokje haak je 1 stokje, 3 lossen en 1 stokje, 1 losse, stokje overslaan en in de volgende haak je weer 3 stokjes in dezelfde steek. In het midden haak je 1 stokje, 3 lossen, 1 stokje, 3 lossen en 1 stokje (zie diagram)

Je kunt naar eigen smaak het patroon van de South Bay volgen of weer teruggaan naar het Lydiapatroon zoals in onderstaand diagram.

In het midden heb ik op het 8e stokje van de vorige toer (het midden)  1 stokje, 1 losse, 1 stokje, 3 lossen, 1 stokje, 1 losse, 1 stokje.

Toer 13 zijn alleen maar stokjes (elke steek en lossenruimte een stokje) en in de 3 lossenruimte van de vorige toer, 1 stokje, 3 lossen, 1 stokje.


Toer 14 is weer de basis van de Southbay.

Ik ben geëindigd met de rand van de South Bay maar je kan natuurlijk ook kiezen voor franjes.

Dit patroon kun je ook gebruiken voor een volwassen maat.

Veel haakplezier!!

Note; Dit is een gratis patroon. Kom je er niet uit vraag dan hulp aan iemand die kan breien of haken of aan de brei/haakclub in jouw omgeving. Succes!

Bestel direct het haakpakket, inclusief patroon:

Blog categorieën
Recente blogs

Get Up To

50%

Discount

* Lorem ipsum dolor consectetur adipis.