Haakpakket Woolly Rose

 15,40

Phildar Phil Looping × 2

Phildar Phil Light × 2

Leuke sjaal Tunisch gehaakt met de ‘full stitch’. De gebruikte techniek is tunisch haken, een variatie op het reguliere haken. En is echt heel erg gemakkelijk! De “full stitch” geeft een zachte structuur en geeft aan de achterzijde het effect van een breisteek.

In het pakket zitten 2 bollen Phildar Phil Looping en 2 bollen Phildar Phil Light. Bij je bestelling ontvang je een werkbeschrijving als download.

LET OP: De tunische haaknaald en verlengkabel zijn niet bij het pakket inbegrepen. Deze dien je los bij te bestellen. Wij hebben gewerkt met een naald 9 en het lukt op een kabel van 80cm maar een grotere werkt ook. Haak je strak, dan adviseren wij maat 10.

Tunische Haaknaalden:

KnitPro Trendz Tunische Haaknaalden

Prym Natural Tunische Haaknaalden

Verlengkabels:

KnitPro Tunische Verlengkabels

Prym Natural Verlengkabelkabel 80cm

Er zit een werkwijze bij het pakket, waarin de link staat naar een filmpje. Hierin wordt uitgelegd hoe je de sjaal maakt. Bekijk ook onze blog over hoe je Tunisch moet haken: Workshop Tunisch Haken.

De uitleg over hoe je de kwasten kunt maken staat in onze blog ‘Hoe maak je kwasten’

Haak zo los mogelijk want anders krijg je een veel te dichte structuur. Je moet met gemak je steken heen en weer kunnen bewegen op de naald. Voel je weerstand? Dan haak je te vast en heb je een grotere naald nodig.

Omdat ik nog best wat Phil Light overhield heb ik er nog een rand aangehaakt. In de beschrijving staat wel het diagram van de rand maar ik heb ‘m niet uit kunnen schrijven omdat de sjaal bij iedereen een andere afmeting zal krijgen. Dit is dus iets voor de wat gevorderde haakster. Niet moeilijk maar wel even puzzelen.

De kleuren op de foto zijn Carbone en Flanelle.

 

Materiaal

Acryl, Polyamide, Wol

Model

Overig

Naalddikte

10, 9

Soort

Puntsjaal, Sjaal, Tunisch

Toepassing

Haken

Merk

Phil Light, Phil Looping, Phildar

Phildar Phil Looping

Materiaal

80% Acryl, 20% Wol

Merk

Phildar

Naalddikte

6

Gewicht

100 gram

Lengte

163 meter

Phildar Phil Light

Materiaal

53% Acryl, 29% Polyamide, 18% Wol

Merk

Phildar

Naalddikte

5, 5,5, 6

Gewicht

50 gram

Model

Bernadette Vest

Soort

Fluffy

Lengte

287 meter

Winkelwagen
Scroll naar top