Klantenservice: 085 - 0602232 (maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00)

Gratis Patroon – Mara Rose Poncho

Mara Rose Poncho

Er is veel vraag naar een poncho, dus we hebben een leuk patroon voor jullie gemaakt.

We hebben hier Scheepjes Softfun voor gebruikt omdat dit een stevig maar toch zacht garen is.

Scheepjes Softfun 2x 2621, 2x 2622, 2x 2632 1x 2491 1x 2470 en Durable Glam Dark Brown en Durable Glam Cayenne

Wil je het pakket bestellen? Deze vind je hier Haakpakket Mara Rose Poncho

**********************************************************************************

Ik ben begonnen met een ketting van 82 lossen en afsluiten met een halve vaste in de eerste losse. (goed opletten dat de ketting niet gedraaid zit)

Om meteen de juiste midden/meerderpunten te krijgen heb ik de eerste toer als volgt gehaakt 21 stokjes, 3lossen, 41 stokjes, 3lossen, 20 stokjes en afsluiten met een halve vaste.

Vanaf nu ga je verder met het volgende patroon.

Toer 2:

5 lossen (telt als eerste dubbel-stokje plus 1 losse), keer. Haak 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, 1 losse – allemaal in dezelfde steek als de 5 lossen (Total: 3 dubbel-stokje en 3 lossen allemaal in dezelfde steek– meerdering gemaakt.) *Sla 1 steek over en haak 1 dubbel-stokje, 1 losse in de volgende steek*.
Herhaal van * tot * totdat je bij de 3-lossen-ruimte komt. Je moet nu 1 dubbel-stokje en 1 losse hebben in de laatste steek voor de 3-lossen-ruimte.
In de 3-lossen-ruimte, haak je 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, dan 3 lossen, 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, 1 losse (Totaal: 2 maal 1 dubbelstokje, 1 losse en 1 dubbelstokje, gescheiden door 3 lossen en eindig met een losse) (meerdering gemaakt)).
In de eerste steek na de 3-lossen-ruimte haak je *1 dubbel-stokje, 1 losse*. Sla 1 steek over en haak 1 dubbel-stokje, 1 losse in de volgende steek.
Herhaal van * tot * totdat je bij de laatste steek komt (de 4 lossen van de vorige rij). Bovenin de 4 lossen, haak je 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje, 1 losse, 1 dubbel-stokje. Totaal: 3 dubbel-stokje en 2 lossen, allemaal in dezelfde steek (meerdering gemaakt).

Toer 3:

3 lossen (telt als eerste stokje), keer, 2 stokjes in dezelfde steek. (Totaal: 3 stokjes in de eerste steek (meerdering gemaakt) 1 stokje in elke steek en 1 losse-ruimte totdat je bij de 3-lossen-ruimte komt. Je eindigt met een stokje in de laatste steek voor de 3-lossen-ruimte.
In de 3-lossen-ruimte haak je 2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes (meerdering gemaakt) 1 stokje in de eerste steek na de 3-lossen-ruimte en in elke steek en 1-losse-ruimte totdat je bij de laatste steek komt (4 lossen van de vorige rij).
Bovenin de 4 lossen haak je 3 stokjes (meerdering gemaakt)

Herhaal toer 2 en 3 tot toer 9

Bij dit patroon is het handig om je werk na iedere toer te keren, de toeren met de kleurtjes heb ik steeds afgehecht en op een andere plaats  een andere kleur aangehecht, zo is de kans op een scheve poncho het kleinst en je krijgt geen zichtbare naad.

Toer 9 is een toer met groepjes van 3 stokjes ( je kan er ook voor kiezen om groepjes met dubbele stokjes te doen)bij elkaar met er tussenin 1 losse. (zie teltekening)

Om uit te komen in het midden had ik 23 groepjes (van 3stokjes) nodig
lydia schema lydia punt

Toer 10 is het begin van de Duitse Southbay (Toer 3 van het onderstaande diagram)
duits southbay southbay midden

Toer 13 en 14 staan in onderstaand diagram als een stokje maar ik heb gekozen voor een dubbelstokje.
soutbay diagram southbay detail

Toer 15 is een toer halve stokjes geworden.

En daarna weer het Lydia-patroon en toen kwam het …. Ik was zo afgeleid door de lol op facebook dat ik compleet de mist in ging en aan de ene zijkant een toer dubbele stokjes met lossen had en aan de kant een toer stokjes….. uithalen en opnieuw…..
lydia schema 2 lydia detail

Omdat mijn ecru bijna op is heb ik er voor gekozen om toer 20 meteen op de stokjes te doen ipv op de toer met dubbele stokjes…. Achteraf vind ik het ook nog mooier 😉


Toer 21 is weer hetzelfde als toer 3 van de Duitse Southbay en bij toer 24 begin ik met de rand van de gewone Southbay.

Je kan natuurlijk ook kiezen voor franjes.

Veel haakplezier!!

Simone

Note; Dit is een gratis patroon. Kom je er niet uit vraag dan hulp aan iemand die kan breien of haken of aan de brei/haakclub in jouw omgeving. Succes!

Blog categorieën
Recente blogs

Get Up To

50%

Discount

* Lorem ipsum dolor consectetur adipis.