Klantenservice: 085 - 0602232 (maandag t/m donderdag van 9.00-17.00)

Home > Blog > Breien > Hoe werkt het tie-dye breien?

Hoe werkt het tie-dye breien?

Delen

Spelen met kleuren, dat is toch eigenlijk altijd leuk? Tenminste dat vind ik al vanaf dat ik heel klein was, erg leuk.

Als ik naar m’n potloden keek die allemaal netjes op kleur lagen dan kon ik daar helemaal blij van worden. Dat is eigenlijk nooit weggeweest uit mijn leven. Nu doe ik dat met wolletjes.

Wat heel leuk is om te doen is tie-dye breien, dus van donker naar licht of andersom. Of gewoon om te wisselen van kleuren kan je dit ook gebruiken. Deze techniek kan je alleen gebruiken als je met meerdere draden tegelijk werkt. Ik ga in mijn schema uit van 4 draden maar dat kunnen er natuurlijk ook meer of minder zijn.

Het is heel simpel. Het schemaatje is zeg maar de draad waarmee je werkt die verdeelt is in 4 losse draden. Ons Rosette vest wordt gemaakt met 4 draden tezamen. Als je dan een tie-dye kleurwissel wilt maken vervang je 1 draadje van de 4 voor een andere kleur. Hiermee brei je dan 3 rijen en dan vervang je nog een draadje voor diezelfde kleur, hier brei je dan ook weer 3 rijen mee. Zo brei je verder tot je alle draadjes hebt vervangen voor de andere kleur. Nu kan je er zelf voor kiezen hoeveel rijen je gaat breien met je nieuwe kleur alvorens weer een nieuwe overgang te maken die je weer hetzelfde laat verlopen.

Uiteraard kan je er ook voor kiezen om meerdere kleuren te gebruiken. In het schema en in het Rosette vest hebben wij dit schema aangehouden.

Wil je graag dit leuke vest ook breien dan vind je hier het breipakket Breipakket Lang Rosette Vest

Of de korte versie Breipakket Rosette Vest

Delen